maandag 19 januari 2015

Sport: Snooker - Murphy schrijft geschiedenis !


Zondag 18-01-2015: Shaun Murphy schrijft geschiedenis



De 32-jarige Brit Shaun Murphy heeft gisteren in Alexandria Palace (UK), 'The Masters' gewonnen, het meest prestigieuze naast het UK Championship en het Wereldkampioenschap.

Het was de beloning van een zeer sterk tornooi voor Murphy, dat evengoed al in de eerste ronde was afgelopen, maar hij won uiteindelijk de kraker tegen Mark Selby met 6-5.
In de kwartfinale was hij vervolgens te sterk voor de Stephen Maguire: 6-4.

Tijdens de halve finale tegen Mark Allen, was al duidelijk dat Murphy per ronde steeds beter begon te spelen. Uitslag 6-2.

De andere finalist was de nummer 1 van de wereld, de Australiƫr Neil Robertson die gewoon door het tornooi raasde, na een ietwat moeilijkere openingsronde tegen Wilkins (6-4), maakte hij indruk door in de kwartfinale (Carter; 6-1) en in de halve finale titelverdediger Ronnie O'Sullivan met dezelfde 6-1 terug naar huis te sturen.

Maar een finale dient nog gespeeld te worden, en de ene dag is de andere niet, zo is nogmaals bewezen. Iedereen die hoopte op een spannende kraker, kwam evenwel bedrogen uit.
Op het einde van de eerste sessie stonden de duidelijke 6-2 voorsprong voor Murphy al op het bord.
Murphy had geen zin in een 3de sessie en maakte het gewoon simpel weg af met fantastische breaks en prachtig snooker, hij won de resterende 4 games op rij en zo eindigde de historische snookeravond met een indrukwekkende overwinning van Murphy met 10-2 tegen Robertson.

De geschiedenis speelde zich op meerdere vlakken af. Nog nooit eerder in de snookergeschiedenis, waarbij men in de finale moet spelen om 19 gespeelde games, was de eindstand ooit zo eenzijdig en zo zwaar als nu.

Shaun Murphy zorgde dankzij zijn eerste Masters overwinning, meteen ook voor een tweede mijlpaal in de snookergeschiedenis. Doordat hij in 2002 het UK won, in 2008 het WK en nu 7 jaar later de Masters, gaat hij nu door het leven als een 'Triple Crown Member'.

Vanaf nu wordt hij aangesproken als The Master Shaun Murphy !

Geen opmerkingen: